Vegaaninen suklaakakku

Mehevä suklaakakku on herkkujen klassikko. Kauniin tumman värin kakku saa tummasta kaakaosta ja kahvista. Tässä uusi luottoreseptisi, josta voit tehdä erilaisia versioita vaihtamalla täytteitä ja koristeita.

Vegaaninen suklaakakku

Tämä suklaakakku on yksinkertaisuudessaan loistava. Ensin yhdistetään kaikki kuivat aineet, ja tämän jälkeen sekoitetaan mukaan nesteet. Kiinteyttä ja kohotusta taikina saa kananmunien sijaan perunajauhoista ja leivinjauheesta. Kakusta saa gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomaan hienoon jauhoseokseen ja gluteenittomaan maitojuomaan.

Kakun täytteeksi tehdään suklaavaahto, jossa yhdistyvät sulatettu suklaa, tuorejuusto, tomusokeri ja kermavaahto.  Täyte kannattaa tehdä juuri ennen täyttämistä, ettei se pääse jämähtämään liikaa.

Kootessa kakkua voit halutessasi kostuttaa kakkupohjia maitojuomalla. Suklaatäytteen alle levitetään kerros marjahilloa tai hedelmäviipaleita. Reseptiä kuvatessamme käytettiin makeaa kirsikkahilloa, joka sopi hyvin yhteen kaakaoisen kakkupohjan ja suklaatäytteen kanssa. Hillon lisäksi voit ripotella vaikka rouhittua suklaata tai pähkinöitä, niin kakkuun tulee rapeaa purutuntumaa.

Kakun päälle voit asetella marjoja, suklaarouhetta tai pähkinöitä. Myös syötävät kukat kuten orvokit, ruiskaunokit ja kehäkukat ovat näyttävä lisä. Syö vain myrkyttämättömiä kotimaisia kukkia.

Suklaakakun raaka-aineet

Leivontasuklaata

Suklaakakussa käytettävä suklaa tulisi olla helposti sulatettavaa ja maukasta. Tähän kakkuun käytettiin Bett’rin leivontaan tarkoitettua vegaanista maitosuklaata. Bett’rin suklaista valikoimastamme löydät myös tumman ja valkoisen leivontasuklaan. Bett’rin suklaissa maito on korvattu miedolla kookoskermalla.

 

Tässä muutamia makuyhdistelmiä, joilla voit varioida reseptiä:

  • Tumma suklaa, vadelmahillo, suklaarouhe ja pistaasimuru
  • Valkosuklaa, persikat/nektariini ja ruusuvesi (vaaleamman kakkupohjan saat korvaamalla kaakaojauheen mantelijauholla)
  • Maitosuklaa, hasselpähkinälevite ja -rouhe

Vegaaninen suklaakakku leivotaan näin

Suklaakakun taikina

Ainekset

Pohjaan

4,5 dl vehnäjauhoja

4,5 dl sokeria

2 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

2 rkl perunajauhoa

1 ½ tl soodaa

1 tl suolaa

2,5 dl kauramaitoa tai haluamaasi mietoa maitojuomaa

1,5 dl rypsiöljyä

2 dl vahvaa kahvia

Suklaatäyte

2 dl vegaanista vispikermaa

300 g vegaanista suklaata

400 g vegaanista tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

Lisäksi

Marjahilloa tai pähkinälevitettä, esim. vadelmahilloa

Koristeluun

marjoja tai pähkinöitä

suklaata

Viipale suklaakakkua
  1. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24-26 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa, halutessasi siivilöi paakut pois. Lisää joukkoon kauramaito, öljy ja kahvi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä hyvin ja irrota kakkupohja varovasti vuoasta.
  4. Valmista täyte. Vaahdota vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuustoon joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Täyte saattaa jäykistyä, kokoa kakku pian.
  5. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Lisää tässä kohtaa alemman kerroksen päälle valitsemaasi hilloa tai pähkinälevitettä. Levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin. Nosta toinen pohja päälle, sipaise hillokerros ja loput suklaatäytteestä kakun pinnalle. Koristele oman makusi mukaan marjoilla, suklaarouheella, tai vaikka kukilla. 
  6. Kakku mehevöityy jääkaapissa levätessään.