Home » Maustettu latte
Oletko joskus tilannut kahvilassa maustetun lattekahvin? Tämä makea herkku on hyvin simppeli valmistaa kotona. Keskeisessä roolissa ovat laadukkaat raaka-aineet, kuten makusiirapit ja herkullinen kahvi. Reseptiä voi seurata keittiösi välineet huomioiden.
Makusiirapilla maustettu latte on täydellinen valinta, kun kaipaat pientä hemmottelua arjen keskelle. Pehmeä espresso yhdistyy samettiseen, höyrytettyyn maitoon, ja makusiirappi tuo juomaan herkullisen vivahteen—oli se sitten vaniljan, karamellin tai pähkinän sävyinen.
Valmistamalla makusiirapilla höystetyn laten kotona, voit vaikuttaa makeuden määrään sekä säästää rahaa. Kahvijuoman itse valmistaminen maksaa murto-osan kahvilatuotteen hinnasta.
Reseptiä tehdessämme päätimme maustaa lattejuoman ranskalaisen Bacanhan mantelisiirapilla. Löydät valmistajan muut maut Vegan Delin verkkokaupasta niiden omasta valikosta makusiirapit.
Mantelisiirappi tuo kahviin makeutta ja aromaattista pähkinäisyyttä. Siirapin määrää voi muuttaa omaan makuun sopivaksi; mitä enemmän siirappia, sitä enemmän makua ja makeutta. Bacanhan siirapit valmistetaan luonnollisista aromeista ja raaka-aineet ovat luomulaatuisia.
Latte tehdään perinteisesti espressoon, eli espressokeittimellä tai mutteripannulla valmistettuun vahvaan kahviin. Suosittelemme vastajauhettua kahvia. Kaikista herkullisimman laten saat, kun jauhat pavut itse juuri ennen kahvin keittoa. Tähän reseptiin on kirjoitettu ohje myös suodatinkahvia juoville.
Voit halutessasi tehdä lattejuoman viileänä vaahdotettuun maitoon, tai koota juoman jääpalojen kanssa vaahdottamattomaan maitoon.
Jos sinulla ei ole kahvinkeitintä jossa on maidonvaahdotinta, voit harkita pienen sähköisen vispilän hankintaa, tai vaihtoehtoisesti käsikäyttöistä vaahdotinta (esim. Bialetti) tai erillistä maidonvaahdotinta (esim. Smeg).
Näitä tarvitset vegaaniseen latteen
n. 2 dl valitsemaasi maitojuomaa
2-3 cl makusiirappia
1 annos espressoa tai n. 50 ml vahvaa suodatinkahvia