Matcha-latte

Oletko jo maistanut trendikästä matcha-lattea? Tämä kauniin vihreä herkku on hyvin simppeli valmistaa kotona. Keskeisessä roolissa ovat maukkaat raaka-aineet, kuten laadukas matcha ja makusiirapit. Reseptiä voi seurata keittiösi välineet huomioiden.

Valmis mantelimatcha

Matcha on täynnä antioksidantteja, jotka tukevat kehon hyvinvointia. Se sisältää myös luonnollista kofeiinia ja L-teaniinia – yhdistelmä, joka virkistää lempeästi ja parantaa keskittymistä ilman kofeiinipiikin jälkeistä väsymystä. Kun lisäät joukkoon ripauksen makusiirappia, saat juomaan juuri sopivan makeuden ja persoonallisen twistin – kokeile esimerkiksi vaniljaa, mantelia tai karamellia.

Valmistamalla makusiirapilla höystetyn matcha-laten kotona, voit vaikuttaa makeuden määrään, juoman voimakkuutteen sekä säästää rahaa. Kahvijuoman itse valmistaminen maksaa murto-osan kahvilatuotteen hinnasta.

Herkullisen matcha-laten raaka-aineet

Matcha latte ja ainekset

Laadukkaan matchajauheen latteesi löydät nyt Vegan Deliltä! Bett’rin seremoniatason matcha-jauhe tulee riittoisassa 100 gramman pussissa, joka on kätevä sulkea ilmatiiviisti avaamisen jälkeen. Matcha-jauhetta suositellaan nautittavan harkinnalla, suosituksena on esimerkiksi maksimissaan noin kaksi teelusikallista jauhetta päivässä.

Reseptiä tehdessämme päätimme maustaa lattejuoman ranskalaisen Bacanhan mantelisiirapilla. Löydät valmistajan muut maut Vegan Delin verkkokaupasta niiden omasta valikosta makusiirapit.

Mantelisiirappi tuo matcha-latteen makeutta ja aromaattista pähkinäisyyttä. Siirapin määrää voi muuttaa omaan makuun sopivaksi; mitä enemmän siirappia, sitä enemmän makua ja makeutta. Bacanhan siirapit valmistetaan luonnollisista aromeista ja raaka-aineet ovat luomulaatuisia. 

Voit halutessasi tehdä lattejuoman viileänä vaahdotettuun maitoon, tai koota juoman jääpalojen kanssa vaahdottamattomaan maitoon. 

Jos sinulla ei ole kahvinkeitintä jossa on maidonvaahdotin, voit harkita pienen sähköisen vispilän hankintaa, tai vaihtoehtoisesti käsikäyttöistä vaahdotinta (esim. Bialetti) tai erillistä maidonvaahdotinta (esim. Smeg). 

Matchan voit myös tietysti vaahdottaa perinteisellä bambuvispilällä pienen vesimäärän kanssa. Tämän jälkeen matcha lisätään maitojuoman joukkoon.

Vegaaninen matcha-latte valmistuu parissa minuutissa

Matcha ylhäältäpäin lasissa

Näitä tarvitset vegaaniseen manteli-matcha-latteen

n. 2 dl valitsemaasi maitojuomaa

2-3 cl makusiirappia

1 tl matcha-jauhetta

  1. Kaada maitojuoma kannuun ja lisää matcha-jauhe maidon joukkoon.
  2. Lämmitä ja vaahdota maitojuoma maidonvaahdottimella. Matcha sekoittuu samalla tasaisesti maidon joukkoon.
  3. Kaada siirappi kuumaa kestävään lasiin, ja päälle kuuma matcha-maito niin että siirappi ja maito sekoittuvat, vaahtoa rikkomatta.
  4. Nauti valmiista juomasta!