Mansikka-matcha

 Oletko jo maistanut trendikästä mansikka-matchaa? Tämä raikas kesäinen herkku on hyvin simppeli valmistaa kotona. Keskeisessä roolissa ovat maukkaat raaka-aineet, kuten laadukas matcha, makeat mansikat ja grenadiini. Reseptiä voi seurata keittiösi välineet huomioiden.  

Mansikka-matcha

Matcha on täynnä antioksidantteja, jotka tukevat kehon hyvinvointia. Se sisältää myös luonnollista kofeiinia ja L-teaniinia – yhdistelmä, joka virkistää lempeästi ja parantaa keskittymistä ilman kofeiinipiikin jälkeistä väsymystä.

Laadukkaan matchajauheen latteesi löydät nyt Vegan Deliltä! Bett’rin seremoniatason matcha-jauhe tulee riittoisassa 100 gramman pussissa, joka on kätevä sulkea ilmatiiviisti avaamisen jälkeen. Matcha-jauhetta suositellaan nautittavan harkinnalla, suosituksena on esimerkiksi maksimissaan noin kaksi teelusikallista jauhetta päivässä.

Valmistamalla mansikka-matchan kotona, voit vaikuttaa makeuden määrään, juoman voimakkuuteen sekä säästää rahaa. Matchajuoman itse valmistaminen kun maksaa murto-osan kahvilatuotteen hinnasta.

Videon mansikka-matchan valmistamisesta löydät Tiktok-tililtämme sekä Instagramista!

Maukkaan matcha-laten raaka-aineet

Mansikka-matchan tarvikkeet

Reseptiä tehdessämme päätimme maustaa keväällä saatavia miedompia mansikoita grenadiinilla. Grenadiini on monen cocktailin perusaines, joka on marjamehuista ja vaniljasta tehty siirappi. Löydät Bacanhan grenadiinin ja muut siirapit Vegan Delin verkkokaupasta niiden omasta valikosta makusiirapit.

Grenadiinisiirappi tuo matchaan makeaa tuoksua ja mehukkuutta. Grenadiini toimii myös reseptissä makeuttajana. Siirapin määrää voi muuttaa omaan makuun sopivaksi; mitä enemmän siirappia, sitä enemmän sen makua ja makeutta. Bacanhan siirapit valmistetaan luonnollisista aromeista ja luomumehuista.

Tämä matchajuoma tehdään viileänä vaahdotettuun maitoon, ja kootaan jääpalojen päälle kevyesti vaahdotettuun maidon kanssa.

Jos sinulla ei ole kahvinkeitintä jossa on maidonvaahdotin, voit harkita pienen sähköisen vispilän hankintaa, tai vaihtoehtoisesti käyttää käsikäyttöistä vaahdotinta (esim. Bialetti) tai erillistä maidonvaahdotinta (esim. Smeg). Smegin maidonvaahdottimella voit valmistaa pehmeää ja kovaa vaahdotettua maitoa niin kuumana kuin kylmänäkin.

Matchan voit myös tietysti vaahdottaa perinteisellä bambuvispilällä pienen vesimäärän kanssa. Tämän jälkeen matcha lisätään maitojuomaan. Tällöin ei tarvita erillistä maidonvaahdotinta.

Vegaaninen mansikka-matcha valmistuu parissa minuutissa

Mansikka-matchan valmistusta

Näitä tarvitset vegaaniseen mansikka-matchaan

n. 1,5 dl valitsemaasi maitojuomaa

2-3 isoa mansikkaa

2-3 cl grenadiinia

1 tl matcha-jauhetta

Jäitä

  1. Pilko mansikat pieneksi ja nosta pieneen kulhoon tai suoraan lasiin. Mausta grenadiinilla ja sekoita. 
  2. Annostele mansikat lasin pohjalle, ja survo esim. baarilusikalla.
  3. Kaada puolet maitojuomasta maidonvaahdottimen kannuun ja lisää matcha-jauhe maidon joukkoon.
  4. Vaahdota maitojuoma viileänä maidonvaahdottimella. Katso, että matcha sekoittuu samalla tasaisesti maidon joukkoon.
  5. Täytä lasi jäillä. Kaada loput maitojuomasta jäiden päälle.
  6. Kaada matcha-maitojuoma rauhallisesti lasiin, niin etteivät kerrokset sekoitu.
  7. Nauti valmiista juomasta!